FORESDA - Podrška inovacijama i konkurentnosti međusektorskih lanaca vrijednosti baziranih na šumarstvu/drvopreradi  u Dunavkoj regiji

Kick-off sastanak u Ljubljani

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ je kao član konzorcijuma organizacija iz EU i IPA zemalja otpočela sa implementacijom projekta FORESDA - Podrška inovacijama i konkurentnosti međusektorskih lanaca vrijednosti baziranih na šumarstvu/drvopreradi. U projekat u vidu strateškog partnera uključeno je i Ministarstvi industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (BiH). . Projekt će se provoditi na području 9 podunavskih zemalja partnera, odnosno Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Njemačke, Rumunije, Slovenije, Srbije te Hrvatske. Projekat FORESDA je finansiran od strane EU iz Dunavskog transnacionalnog programa (Danube Transnational Programme).

Projekat ima za cilj transformisati tradicionalne sektore bazirane na šumarstvu/drvopreradi u inovativne moderne sektore; razviti inovativne prijateljske ekosisteme sa ciljem da se poboljša ili redefinišu postojeći lanci vrijednosti; poboljšati kulturu realizovanja inovacijskih aktivnosti  u MSP, kao i dalje jačanje saradnje koristeći “quadruple helix” model, te će podržati nove vidove saradnje u Dunavskom području.

 Ciljevi i outputi projekta bit će predstavljeni na prvo sastanka konzorcija koji će se održati 06.03. i 07.03.2017. godine u Ljubljani u prostoru Slovenskog šumarskog instituta.

 Prvi dan će biti posvećenće biti posvećen za održavanje sastanka projektnog konzorcija, dok će drugi dan biti javan, posvećen svim partnerima, učesnicima projekta i svim drugim zainteresovanima.

Na ovom događaju očekuje se učešće svih partnera iz 9 zemalja, predstavnika relevantnih institucija u sektoru šumarstva/drvoprerade, te predstavnici lokalnih i državnih tijela

Pozivamo sve zaintereovane strane da se pridruže i učestvuju na ovom događaju!

Više informacija o samom projektu možete pročitati ovdje, a za prijavu učestvovanja molimo ispuniti obrazac ili se javiti direktno na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Zvanični jezik sastanka je engleski.

Vijesti iz Agencije